Soomes pandi koolide taasavamise järel karantiini kümned õpilased

Copy
Mitmes Soome koolis on vaid veidi enam kui nädalapäevad pärast uste taasavamist avastatud nakatumisjuhtumid.
Mitmes Soome koolis on vaid veidi enam kui nädalapäevad pärast uste taasavamist avastatud nakatumisjuhtumid. Foto: ALESSANDRO RAMPAZZO/AFP/SCANPIX

Soomes Sipoo vallas on pärast koolide taasavamist karantiini pandud õpilasi ja õpetajaid kolmes koolis.

Eelmisel teisipäeval tuvastati koroonaviirusesse nakatunud õpilane Sipoonjoki koolis ja kaks päeva hiljem tuvastati samas kooli veel teinegi nakatunu, teatas Yle.

Pärast teise nakatunu tuvastamist kästi igaks juhuks karantiini jääda 15 õpilasel ja paaril õpetajal. Esimese nakatunud õpilase tuvastamise järel oli karantiini jäänud juba umbes 20 õpilast ja õpetajat.

Kool uksi siiski ei sulge ja tunnid jätkuvad. Kokku käib koolis 330 seitsmenda kuni üheksanda klassi õpilast.

Nädalavahetusel teatati, et samas vallas asuvas Söderkulla koolis tuleb õpilastel jätkata koduõppel, sest märkimisväärne osa koolitöötajatest on karantiinis pärast võimalikku kokkupuudet nakatunud isikuga. 

Kolmandas sama valla koolis, Gumbostrandsi algkoolis, pandi eelmisel nädalal ettevaatusabinõuna karantiini üks õpetaja ja 13 õpilast, sest üks koolitöötaja andis positiivse koroonaviiruse proovi.

Pärast mitut kuud kaugõppel olemist avati Soomes koolid uuesti 14. mail.

Juba 17. mail teatati Porvoos asuvas 550 õpilasega Linnanjoki koolis kaugõppele naasmisest, sest üks laps andis positiivse koroonaviiruse proovi. Kokku puutus nakatunuga vähemalt 17 last ja neli õpetajat, kes kõik peavad kodus karantiinis püsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles