ÜK-s käisid tuhanded inimesed koroonareegleid rikkudes kahel reivil

Copy
Balti Jaama reiv, foto on illustratiivne.
Balti Jaama reiv, foto on illustratiivne. Foto: Toni Läänsalu

Tuhanded inimesed rikkusid koroonaviiruse piiranguid, kui osalesid kahel ebaseaduslikul reivil Põhja-Inglismaal Manchesteris, kus üks inimene arvatava narkootikumi üledoosi tõttu ka suri, teatas politsei pühapäeval.

Manchesteri politsei andmeil kogunes ühele laupäeva hilisõhtul alanud ööüritusele ligi 4000 inimest. Seal suri ka 20-aastane mees arvatava üledoosi tagajärjel. 

Teisel peol oli politsei teatel osalejaid 2000. Muu hulgas leidis seal aset kolm pussitamist, üks 18-aastane noormees sai eluohtlikke vigastusi.

Tollel reivil sai korrakaitsjatele osaks ka pidutsejate vastuhakk. Politseinikke loobiti erinevate esemetega, politseiauto rüüstati. 

«Need reivid olid ebaseaduslikud ja me mõistame hukka nende toimumise - nad rikkusid selgelt koroonaviirusega seotud seadusandlust ja reegleid ning neil võinuks olla traagilised tagajärjed,» ütles politseiülema abi Chris Sykes.

«Koroonaviirus on endiselt ähvardav oht ja me jätkame tööd inimestega, et julgustada neid võtma isiklik vastutus ja tegema õigeid asju.»

Suurbritannia kehtestas üleriigilised sulgemismeetmed koroonaviiruse tõkestamiseks märtsi lõpus, kui riigile sai osaks COVID-19 pandeemia üks kõige raskem pealetung. 

Valitsus on registreerinud ligemale 42 000 surmajuhtumit. 

Karmi koduspüsimise korda on leevendatud järkjärgult ja pisut. Väljas – parkides või eraaedades – on Inglismaal lubatud vaid kuni kuue inimese kogunemised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles