Kim ülistas Põhja-Korea «säravat edu» koroonaviiruse eemalhoidmisel (1)

Copy
Põhja-Korea liider Kim Jong-un.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un. Foto: AP / Scanpix

Põhja-Korea liider Kim Jong-un ülistas oma riigi «säravat edu» uue koroonaviiruse eemalhoidmisel, edastas riiklik uudisteagentuur KCNA reedel.

Kim esines neljapäeval valitseva töölispartei poliitbüroo istungil, et arutada viirusepandeemia mõju kuus kuud pärast seda, kui Põhja-Korea sulges oma piirid ja pani tuhanded inimesed isolatsiooni.

«Me oleme pahaloomulise viiruse sisenemise põhjalikult ära hoidnud,» ütles Kim ja lisas, et riik on «ülemaailmsest tervisekriisist hoolimata suutnud säilitada stabiilse epideemia-vastase olukorra».

Kim ülistas «partei keskkomitee kaugelenägeliku juhtkonna saavutatud säravat edu ning kõikide inimeste üles näidatud kõrget vabatahtlikku vaimsust, kes liiguvad ühtsena partei keskkomitee korralduste järgi», edastas KCNA.

Põhja-Korea liider rõhutas samas vajadust säilitada maksimaalne ettevaatus, arvestades uusi puhanguid naaberriikides.

«Ta hoiatas korduvalt, et epideemiavastaste meetmete kiirustades leevendamine viib kujuteldamatu ja pöördumatu kriisini,» ütles KCNA.

Põhja-Korea ei ole teada andnud ühestki kinnitust leidnud nakatumisest uude koroonaviirusesse, kuid kehtestas karmid reeglid, seal hulgas sulges piirid ja koolid ning pani tuhanded inimesed isolatsiooni.

Analüütikute hinnangul ei ole Põhja-Korea ilmselt suutnud viirusesse nakatumisi täielikult vältida ning riigi halvas seisus tervishoiusüsteemil oleks raskusi suurema puhanguga toime tulla.

Maailmas on nakatunud uude koroonaviirusesse vähemalt 10,7 miljonit inimest ning Covid-19 on nõudnud umbes 516 000 inimese elu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles