Armeenia pole rahul Iisraeli relvade müümisega Aserbaidžaanile

BNS
Copy
Aserbaidžaani president Ilham Aliyev ja endine Armeenia president Serzh Sargsyan. Pilt oli tehtud 2017. aastal.
Aserbaidžaani president Ilham Aliyev ja endine Armeenia president Serzh Sargsyan. Pilt oli tehtud 2017. aastal. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/Scanpix Baltics

Armeenia tõstatab Iisraeli relvade Aserbaidžaanile müümise küsimuse kahepoolsel ja mitmepoolsel tasemel, ütles Armeenia välisministeeriumi pressiesindaja Anna Naghdaljan laupäeval. 

«See on väga tundlik küsimus Armeenia välisministeeriumi jaoks ning seda tõstatatakse kahepoolsel tasandil ja rahvusvahelistel platvormidel. Küsimus on selles, et Iisrael müüb Aserbaidžaanile tapvaid relvi, mida Aserbaidžaan kasutab hiljem lihtsalt tsiviiltaristu ja -elanikkonna vastu,» ütles pressiisik briifingul. 

Armeenia-Aserbaidžaani piiril 12. juulil toimunud eskaleerumine «suurendas faktipõhist tõendusmaterjali,» ütles Naghdaljan. 

«Me kavatseme olla järjepidevad selles küsimuses nii kahepoolsel kui mitmepoolsetel tasemetel,» ütles ta. 

Armeenia kaitseministeeriumi pressiisik Artsrun Hovhannisjan ütles varem, et kallis mehitamata Aserbaidžaani relvajõudude lennumasin (Iisraelis toodetud Hermes 900) tulistati Osa-AKM süsteemi poolt alla. Samuti said Armeenia väed oma kontrolli alla Iisraelis valmistatud sõjaväedrooni SkyStriker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles