Twitter andis löögi vandenõuteoreetikutele

Postimees
Copy
Liikumine QAnon, mille tähisena kasutatakse sageli ka vaid Q-tähte, levitab sotsiaalmeedias ohtlikuks peetavaid vandenõuteooriaid.
Liikumine QAnon, mille tähisena kasutatakse sageli ka vaid Q-tähte, levitab sotsiaalmeedias ohtlikuks peetavaid vandenõuteooriaid. Foto: RICK LOOMIS/AFP/Scanpix

President Donald Trump tegutseb selle nimel, et kukutada saatanliku globaalse eliidi juhitud lapsi seksiks müüv rahvusvaheline rühmitus. Tegemist on vaid ühe vandenõuteooriaga, mida levitab liikumine QAnon.

Liikumise QAnon toetajad usuvad, et USA valitsuse siseeluga hästi kursis olev isik nimega Q lekitab avalikkusele salastatud luureandmeid ja infot selle kohta, kuidas president Trump võitleb globaalse saatanakummardajatest rühmituse vastu. USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) aga usub, et QAnon on liikumine, mis kujutab endast potentsiaalset terroriohtu.

Sel nädalal otsustas sotsiaalmeediaplatvorm Twitter kõrvaldada rohkem kui 7000 QAnoni vandenõuteooriate levitamisega seotud kasutajakontot, avaldades lootust, et see aitab piirata valeinfo levikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles