Kanadas on enim koroonanakkusi alla 39-aastaste seas

Copy
Torontos on üles seatud mitu tahvlit, kuhu inimesed võivad kirjutada, mida nad tahavad teha pärast koroonapandeemia lõppemist.
Torontos on üles seatud mitu tahvlit, kuhu inimesed võivad kirjutada, mida nad tahavad teha pärast koroonapandeemia lõppemist. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Kanadas on enim koroonanakkusi alla 39-aastaste seas, teatasid tervishoiuvõimud pühapäeval, hoiatades noori täiskasvanuid, et nad ei ole haiguse suhtes võitmatud.

Hiljutised üleriigilised andmed näitavad, et noored täiskasvanud vanuses 20-39 eluaastat moodustavad suurima nakkusjuhtumite arvu kõikide vanuserühmade seas, ütles Kanada kõrgeim tervishoiuametnik Theresa Tam avalduses.

«Noored kanadalased ei ole võitmatud,» hoiatas Tam, märkides, et nakatumise korral ohustavad tõsised terviseprobleemid mitte ainult eakaid.

Eelmisel nädalal tuvastatud uutest koroonanakkustest moodustasid alla 39-aastased inimesed 63 protsenti, neist umbes kolmandik vajas haiglaravi.

Kanadas registreeriti eelmisel nädalal keskmiselt 485 uut nakatumist päevas.

Ajal, mil Kanada jätkab koroonapiirangute leevendamist, kutsus Tam inimesi olema endiselt ettevaatlikud ning täitma sotsiaalse vahemaa ja hügieenireegleid.

«Vaktsiini puudumisel ei ole elamine koos Covid-19-ga riskivaba,» lisas ta.

Kanadas on leidnud kinnitust 113 862 inimese haigestumine uude koroonaviirusesse. Covid-19 on nõudnud vähemalt 8890 inimese elu. Haigusest on paranenud 99 344 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles