USA hoiatab, et Põhja-Korea raketiprogramm jätkub

Copy
Raketikatsetus Põhja-Koreas.
Raketikatsetus Põhja-Koreas. Foto: KCNA/EPA

USA valitsus hoiatas teisipäeval, Washingtonist kostnud vastupidistest kinnitustest hoolimata jätkab Põhja-Korea ballistiliste rakettide programmi jaoks materjali ja seadmete soetamist.

Rahandusministeerium, kaubandusministeerium ja välisministeerium kirjeldasid üksikasjaliselt, kuidas Põhja-Korea teeb kõik, et saada metsamaterjali müügi eest raketiarenduseks vajalikke metalle ja muid materjale. USA ministeeriumid hoiatasid ka Põhja-Koreaga kauplemisele seatud sanktsioonide eest.

«USA on pühendunud sellele, et purustada Põhja-Korea ballistiliste rakettide hankevõrgustik. Kõik organisatsioonid ja üksikisikud, kes aitavad Pyongyangi ballistiliste rakettide arendamisele kaasa, võetakse vastutusele,» teatas rahandusministeerium. 

Välisministeeriumi sõnul kujutavad Pyongyangi raketiarendused endast olulist ohtu nii piirkondlikule kui ka üleilmsele stabiilsusele.

2018. aastal president Donald Trumpi ja Põhja-Korea juhi Kim Jong-uni vahel alanud  läbirääkimised on eelmise aasta algusest saadik takerdunud.

Sellele vaatamata kinnitavad Trump ja tema kampaaniameeskond kaks kuud enne presidendivalimisi edu Põhja-Koreaga leppe saavutamisel. 

«President on suutnud Põhja-Koreas temperatuuri alla viia ja ta tõi Põhja-Korea juhtkonna kõigele vaatamata laua taha. Tuumakatsetusi ei ole. Kaugrakettide katsetusi ei ole,» ütles välisminister Mike Pompeo eelmisel nädalal vabariiklaste suurkogul Trumpi toetuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles