ERR Mägi-Karabahhis: Armeenia väed on pidanud mõnel pool taanduma (1)

BNS
Copy
Armeenia sõjaväelased Mägi-Karabahhis.
Armeenia sõjaväelased Mägi-Karabahhis. Foto: AP/Scanpix

Mägi-Karabahhis lahingud kestavad ja Aserbaidžaani väed tulistavad ka neid linnu, mis varem olid tsiviilelanikele ohutumad, edastas teisipäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Armeenia väed on pidanud mõnes paigus rindelt taanduma. Karabahhis kõige ohutumaks kohaks peetumas Suši linnas on taas õhuhäired. Kohalikud võrdlevad praegust olukorda esimese Karabahhi sõjaga.

«Varem oli kõige julmem relv Grad, mille eest oli võimalik varjuda. Nüüd aga lastakse õhutõrjekompleksidest Polonez, Smertš, kukuvad kobarpommid jne. Nüüd on palju ohtlikum,» rääkis linna elanik Juri ERR-ile.

Šuši on Karabahhi suuruselt teine linn. See asub strateegilisel teel, mis ühendab Karabahhi pealinna Stepanakerti Armeeniaga. Tee on juba sattunud tule alla. Lõuna-Karabahhis käivad tulised lahingud.

«Jalavägi ründab, kui sa taandud neli-viis kaitseliini. Siis nad võtavad kaks liini ära. Ma vaatasin binoklist - seal ei ole azerbaidžaanlased, seal on palgasõdurid,» rääkis vabatahtlik Artur ERR-ile.  

Armeenlaste kõige suurem kaotus on praegu Džebraili linn.

«Komandör antakse isegi tribunali alla, sest ta võttis öösel kokku kõik noored ja ütles: «Taandume». Ta antakse tribunali alla, sest ta ei täitnud ülemuste käsku. Tema aga ütles - vaadake, need on poisid, kutsealused, 10 päeva tagasi saabusid. Neile anti automaadid. Oma silmaga nägin - see on nagu värbamispunkt, kohapeal võtavad veokist vormi ja panevad selga. Ja siis - minge automaatidega peale! Mida te teete? Nalja või? Kuhu need lapsed lähevad?» rääkis Artur.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles