Ajakirjanik pääses kontvõõrana ELi kaitseministrite videokohtumisele

Copy
Euroopa Liidu ja idapartnerluse riikide juhtide videokohtumine. Foto on illustratiivne.
Euroopa Liidu ja idapartnerluse riikide juhtide videokohtumine. Foto on illustratiivne. Foto: Stenbocki maja

Lõdvad turvameetmed võimaldasid Hollandi tehnoloogiaajakirjanikul põigata reedel kontvõõrana Euroopa Liidu kaitseministrite mitteametlikule videokoosolekule. 

Telekanali RTL ajakirjanik Daniel Verlaan üllatus ka ise koosolekule pääsemise üle ja lehvitas rõõmsalt ministritele. Verlaani registreerudes oli videopildis Soome kaitseminister Antti Kaikkonen.

Koosoleku eesistujaks oli ELi välissuhete juht Josep Borrell.

«Kas te teate, et olete sisenenud salajasele koosolekule?» küsis Borrell Verlaanilt, kes vabandas sekkumise pärast ja lubas koosolekult lahkuda. 

«Te ju teate, et rikute seadust. Nüüd oleks kõige parem, kui te end välja registreerite, enne kui politsei kohale tuleb,» tõreles Borrell. 

Verlaanil õnnestus registreeruda videokoosolekule, kui Hollandi kaitseminister Ank Bijleveld oli postitanud Twitterisse pildi, kus oli näha registreerumisaadress ja suurem osa PIN-koodist, vahendas muu hulgas BBC.

«Pärast mitmeid katseid õnnestus RTLil PIN-kood ära arvata, sest pildil oli näha koodi kuuest numbrist viis,» märkis RTL.

Hollandi kaitseministeeriumi pressiesindaja tõdes, et registreerimisandmete Twitterisse postitamine oli rumal viga. 

Kaitseministrite kohtumisel arutati muu hulgas koostööd ja plaane Suurbritannia lahkumise järgseks ajaks. Pärast vahejuhtumit kohtumine katkestati. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles