WHO kutsus Euroopat tugevdama meetmeid seoses uue viirustüvega (1)

Copy
Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) peakorter Genfis.
Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) peakorter Genfis. Foto: www.imago-images.de/imago images/IP3press / Scanpix

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) kutsus pühapäeval oma liikmeid Euroopas tugevdama meetmeid koroonaviiruse vastu seoses Suurbritannias leviva uue viirustüvega.

Väljaspool Suurbritanniat on üheksa uue viirustüvega nakkuse juhtumit tuvastatud Taanis ning üks juhtum Hollandis ja Austraalias, ütles WHO.

«Üle Euroopa, kus nakatumine on intensiivne ja ulatuslik, peavad riigid kahekordistama kontrolli- ja takistusmeetmeid,» ütles WHO Euroopa haru esindaja.

Briti valitsus kehtestas Londonis ja Inglismaa kaguosas jõuluajaks ranged piirangud, sest koroonaviiruse uus tüvi on kontrolli alt väljas, ütles pühapäeval Briti terviseminister Matt Hancock.

«Tegutsesime väga kiiresti ja otsustavalt,» ütles Hancock usutluses Sky Newsile. «Paraku on uus tüvi kontrolli alt väljunud. Me peame selle kontrolli alla saama.»

Hancock hoiatas, et ranged piirangud jäävad jõusse, kuni koroonavaktsiin on täies ulatuses välja saadetud.

Terviseministri sõnul on olukord ülimalt tõsine.

Briti peaminister Boris Johnson teatas laupäeval, et miljonid britid peavad kõik jõuluplaanid tühistama ja kodus püsima, sest uus viirustüvi levib äärmiselt kiiresti. 

Itaalia, Holland ja Belgia teatasid pühapäeval, et katkestavad ajutiselt lennuühenduse Suurbritanniaga. Saksamaa kaalub samuti sellise sammu astumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles