Bideni ja Putini tippkohtumine toimub villas Genfi järve kaldal

Copy
Villa La Grange, kus 16. juunil leiab aset Joe Bideni ja Vladimir Putini tippkohtumine.
Villa La Grange, kus 16. juunil leiab aset Joe Bideni ja Vladimir Putini tippkohtumine. Foto: Reuters/ScanPix

USA presidendi Joe Bideni ja Vene riigipea Vladimir Putini tippkohtumine 16. juunil leiab aset uhkes villas Genfi järve ääres.

Genfi regionaalvõimud andsid kolmapäeval välja määruse luua piirkonnas riigipeade kohtumise ajaks turvaala. Turvatsooniga eraldatakse mõlemad järve kaldad, osa järvest endast ja kaks parki, mis ümbritsevad kõrvuti paiknevaid villasid järve lõunakaldal.

Parkide ümber on ajutised liikumistõkked.

«Nõukogu on rahul, et USA ja Vene delegatsioon on valinud Genfi võõrustama oma riigipeade kohtumist,» öeldi kohalike võimude avalduses. «See valik kinnitab Šveitsi ja rahvusvahelise Genfi suurt kaalu globaalses diplomaatias.»

Võimud ärgitasid inimesi kohtumise päeval kodust töötama ja võimalikult vähe liikuma.

«Nõukogu kutsub kõiki vastutustundlikkusele ja mõistmisele, et see oluline sündmus saaks toimuda oivalistes tingimustes vastavalt Genfi traditsioonile lugupidamisest, külalislahkusest ja dialoogist.»

Anonüümsust palunud USA ametnik kinnitas, et kohtumine peetakse villas.

Villa La Grange on 18. sajandist pärinev endine uhke perekodu, mida on juba üle sajandi kasutatud Genfi linna vastuvõttudeks.

Pargi sissepääsu valvavad kaks kivilõvi, mida teisipäeval pesti, vahendas AFP.

Selle naabruses asuv luksushotell Eaux-Vives ehitati 1750. aastal ning sellel on 16 sviiti ning ruumi kuni 500 külalisega ürituste jaoks.

Suvekuudel on villade pargid tavaliselt täis piknikulisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles