Poola suurendab uute migrandilendude kartuses piiril sõdurite arvu

Postimees
Copy
Poola piirivalvurid hoiavad septembri alguses Usnarz Górnys silma peal Poola-Valgevene piirile lõksu jäänud migrantidel. Pärast eriolukorra kehtestamist ajakirjanike piiri äärde ei lubata.
Poola piirivalvurid hoiavad septembri alguses Usnarz Górnys silma peal Poola-Valgevene piirile lõksu jäänud migrantidel. Pärast eriolukorra kehtestamist ajakirjanike piiri äärde ei lubata. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix

Poola valitsuse teatel on Valgevene avanud kahe riigi piirist umbes 25 kilomeetri kaugusel asuva Grodna lennuvälja rahvusvahelistele lendudele, mis tähendab, et Minsk püüab toimetada migrante otse naaberriigi külje alla.

Poola siseministri Mariusz Kamiński sõnul viitab Valgevene tegevus, et rändekriis piiril jääb kestma veel mitmeks kuuks ning võtab üha häirivamaid pöördeid, vahendas TVN24.

Muuhulgas tõi minister eile pressikonverentsil välja, et läinud nädalal tühistas Minsk viisanõude Pakistani, Jordaania ja Egiptuse kodanikele. «Need on hiiglaslikud põgenike kogumiskohad, mille inimesed otsivad paremat elu. See võib tähendada, et kümned või sajad tuhanded inimesed lohistatakse meie idapiirile,» lausus Kamiński, seostades seda ka Grodna lennuvälja tegevuse laiendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles