USA kinnitusel pole riigil Põhja-Korea suhtes vaenulikke kavatsusi

BNS
Copy
Põhja-Korea katsetas uut tüüpi tiibraketti ning kolmapäeval tulistati riigi poolt välja ka kaks ballistilist raketti.
Põhja-Korea katsetas uut tüüpi tiibraketti ning kolmapäeval tulistati riigi poolt välja ka kaks ballistilist raketti. Foto: MINISTRY OF NATIONAL DEFENSE HANDOUT

USA väliministeerium kinnitas kolmapäeval, et riigil pole Põhja-Korea suhtes vaenulikke kavatsusi.

Ministeeriumi teadaande kohaselt pole Ühendriikidel Põhja-Korea suhtes vaenulikke kavatsusi ja endiselt ollakse avatud läbirääkimiste ideele.

Viimastel kuudel on USA korduvalt pakkunud kohtumist Põhja-Korea esindajatega kõikjal ja igal ajal ilma eeltingimusteta.

Välisministeerium tegi avalduse pärast seda, kui Põhja-Korea liider Kim Jong-un mõistis hukka USA dialoogipakkumise, mida nimetas «fassaadiks nende pettuste ja vaenulike tegude varjamiseks».

«Pärast USA uue administratsiooni ametisseastumist ei ole Ühendriikide sõjaline oht ja vaenulik poliitika meie vastu sugugi muutunud, vaid on muutunud kavalamaks,» ütles Kim.

ÜRO Julgeolekunõukogu koguneb neljapäeval seoses Põhja-Korea viimase raketikatsetusega, teatasid diplomaadid.

Suletud istung toimub USA, Suurbritannia ja Prantsusmaa taotlusel.

Põhja-Korea katsetas edukalt hüperhelikiirusega raketti, teatas kolmapäeval riiklik meedia. Kui teade tõeks osutub, on tegemist stalinistliku tuumariigi järjekordse edusammuga relvatehnoloogias.

Hüperhelikiirusega raketid liiguvad väledamalt kui tavalised, mis teeb nende tabamise märksa raskemaks või mõnede hinnangute kohaselt isegi võimatuks raketitõrjesüsteemidele, mille peale USA miljardeid kulutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles