ÜLEVAADE Boris Johnsoni valitsus mureneb (1)

Rachel Kaare Juudas
Copy
Surve Boris Johnsonile Briti peaministri ametist tagasi astuda üha suureneb.
Surve Boris Johnsonile Briti peaministri ametist tagasi astuda üha suureneb. Foto: Martyn Wheatley/Parsons Media/SCANPIX

Eile õhtuks oli Ühendkuningriigi valitsusest lahkunud üle 30 ministri eesotsas rahandus- ja tervishoiuministritega ning Boris Johnsoni peaministrikarjäär näis kokku varisevat.

«Peaministri süüdimatus tähendab, et ta tuleb Downing Streetilt sunniviisiliselt eemale tirida. Johnsoni võime õlgu kehitada ja eirata seda, mida keegi teine tema positsioonil võib pidada ohuks, on piiritu,» kirjutas eile Briti ajalehe The Guardian arvamustoimetaja Martin Kettle.

Valitsuskabineti ümberkorraldamisega tegi peaminister Johnson selgeks, et kavatseb ametis jätkata. Ta määras rahandusministri ametist tagasi astunud Rishi Sunaki asemele Nadhim Zahawi ja Sajid Javidi asemel uueks tervishoiuministriks Steve Barclay.

Johnson sattus eile täiendava surve alla, kui pidi vastama parlamendiliikmete küsimustele ja valitsuse poliitikat kritiseerivale parlamendikomiteele, edastas BBC. Kuna tooride partei on lõhestunud, pidi Johnson arvestama sellega, et üks vale lause kummalgi üritusel võib talle valitsusjuhi kohal saatuslikuks saada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles