Tuletõrjujad püüavad Valencia piirkonnas hiigelpõlengule piiri panna

Copy
Hispaanias Vall d'Ebos alguse saanud metsapõleng 16. august 2022.
Hispaanias Vall d'Ebos alguse saanud metsapõleng 16. august 2022. Foto: Natxo Frances/EPA/Scanpix

Umbes 300 tuletõrjujat võitles kogu öö hiigelsuure metsapõlenguga Kagu-Hispaanias Valencia piirkonnas, mis on raskesti ligipääsetavas piirkonnas levinud ligi 10 000 hektari suurusele alale, ütlesid ametnikud teisipäeval.

Tuli sai alguse laupäeva õhtul pikselöögist Alicante provintsi Vall d'Ebo piirkonnas ning on sestpeale tugeva tuule toel kiiresti levinud. Piirkonnas on evakueeritud üle 1000 inimese.

«See oli väga keeruline öö,» ütles Valencia siseminister Gabriela Bravo telekanalile Antena 3 ning lisas, et leekidega võitleb 300 tuletõrjujat, kel on abiks 24 lennukit ja helikopterit.

«Hetkel on põlenud üle 9500 hektari perimeetriga 65 kilomeetrit,» ütles Valencia president Ximo Puig esmaspäeva õhtul ja kirjeldas põlengut kui «absoluutselt tohutut».

«Olukord on väga keeruline. Tuli tekitab tohutud probleeme, mida on absoluutselt võimatu lahendada nii kiiresti, kui me tahaksime.»

Ka Valencia linnast põhjas on kaks metsapõlengut, mille kustutamisega on ametis sajad tuletõrjujad ja vähemalt 10 kustutuslennukit.

Põhja pool Aragóni piirkonnas loodetakse saada kontrolli alla samuti laupäeval puhkenud põlengut, mis on hävitanud rohkem kui 6000 hektari suuruse maa-ala ning sundinud vähemalt 1500 inimest oma kodust lahkuma.

Hispaanias on sel aastal registreeritud 391 põlengut, millele on andnud hoogu kõrvetavad temperatuurid ja põuad. Põlenud ala on 271 020 hektari suurune.

2022 on Euroopa ajaloos metsatulekahjude rekordaasta. Suured põlengud on ka Prantsusmaal, Kreekas ja Portugalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles