Biden: NATO kaitseb oma territooriumi iga tolli (10)

Copy
USA president Joe Biden.
USA president Joe Biden. Foto: RS/MPI/Capital Pictures

President Joe Biden ütles reedel, et USA ja NATO ei lase end Vene presidendil Vladimir Putinil hirmutada, hoiatades, et allianss kaitseb oma territooriumi «iga tolli». Samuti lubas president, et Nord Streami plahvatuste asjaolud selgitatakse välja.

«Ameerikat ja tema liitlasi ei hirmutata,» ütles ta Valges Majas. «Me ei karda Putinit».

Seejärel pöördus Biden otse Kremli juhi poole, hoiatades igasuguse rünnaku eest NATO territooriumile.

«Ameerika on koos meie NATO liitlastega täielikult valmis kaitsma iga tolli NATO territooriumi,» ütles ta. «Härra Putin, ärge saage valesti aru, mida ma ütlen: iga tolli.»

Tuukrid selgitavad välja, mis Nord Streamil juhtus

Biden ütles reedel ajakirjanikele, et Venemaalt Lääne-Euroopasse suunduva veealuse Nord Streami gaasitoru plahvatus oli sabotaaž ja tuukrid saadetakse kontrollima, mis täpselt juhtus.

«See oli tahtlik sabotaažiakt ja venelased pumpavad välja desinformatsiooni ja valesid. Teeme oma liitlastega koostööd, et jõuda täieliku selguseni, mis täpselt juhtus,» ütles USA president.

«Sobival hetkel, kui asjad rahunevad, saadame tuukrid alla, et täpselt teada saada, mis juhtus. Me ei tea seda veel täpselt,» ütles ta ja lisas, et USA teeb juba koostööd liitlastega «selle kriitilise taristu kaitse tõhustamiseks».

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles