Pyongyangi droonid tungisid Lõuna-Korea õhuruumi (1)

Copy
Uudis Põhja-Korea droonidest Souli raudteejaama teleekraanil.
Uudis Põhja-Korea droonidest Souli raudteejaama teleekraanil. Foto: Jeon Heon-kyun/epa/scanpix

Lõuna-Korea süüdistas täna Pyongyangi «mitme drooni» lennutamises üle piiri, mis sundis Lõuna-Koread saatma välja sõjalennukid ja tulistama hoiatuslaske. Üks lennukeist oli kohaliku meedia andmeil hiljem alla kukkunud.

«Mitu Põhja-Korea mehitamata lennuvahendit tungis Gyeonggi provintsis piirialadel meie õhuruumi,» teatas Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee avalduses.

Tegemist oli esimese sarnase intsidendiga mitme aasta jooksul ja seda ajal, mil kahe riigi suhted on Pyongyangi viimase aja sagedaste relvakatsetuste tõttu pingestunud.

Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee esindaja sõnul avastas sõjavägi esimese arvatava Põhja-Korea mehitamata õhusõiduki oma õhuruumis kell 10.25 kohaliku aja järgi ja «reageeris kohe».

«See oli selge provokatsioon,» ütles ta ajakirjanikele.

Soul tegi hoiatuslaske ning saatis välja hävitajaid ja ründekoptereid, et tulistada alla viis drooni, millest üks jõudis pealinna lähedal asuvasse õhuruumi.

Üks Lõuna-Korea sõjalennukeist, kerge ründelennuk KA-1, kukkus hiljem Hoengseongi maakonnas alla, teatas uudisteagentuur Yonhap.

Sõjavägi ei täpsustanud, kas vaenulikud objektid tulistati alla või jõudsid need suunduda tagasi üle piiri.

Lõuna-Korea relvajõud viisid «vastumeetmena» demarkatsioonijoone lähedale ka oma mehitatud ja mehitamata luurevahendid.

Tegemist oli esimese korraga viie aasta jooksul, kui Põhja-Korea droonid Lõuna-Korea õhuruumi tungisid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles