Putin kohtus Hiina kaitseministriga: «teeme aktiivset koostööd» (1)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin kohtus Moskvas Hiina kaitseministri Li Shangfuga.
Venemaa president Vladimir Putin kohtus Moskvas Hiina kaitseministri Li Shangfuga. Foto: PAVEL BEDNYAKOV / SPUTNIK / KREMLIN / Scanpix

Vene president Vladimir Putin kohtus Hiina kaitseministri Li Shangfuga, teatas pühapäeval riigipea kõneisik Dmitri Peskov.

Li on Vene kaitseministri Sergei Šoigu kutsel 16.-19. aprillini ametlikul visiidil Venemaal.

Ministri hinnangul on Venemaa ja Hiina suhted «juba astunud uude ajastusse».

«Meil on väga tugevad sidemed, mis ületavad külma sõja ajastu sõjalis-poliitilisi liite. Need suhted on ühtlasi väga stabiilsed,» ütles kaitseminister Venemaa televisioonis edastatud tõlkes.

«See on minu esimene välisreis pärast Hiina kaitseministriks saamist. Valisin sihtkohaks just Venemaa, kuna tahtsin rõhutada meie kahepoolsete suhete strateegilist tähtsust ja erilist kvaliteeti,» jätkas Li.

«Putinil oli töökohtumine Hiina riiginõukogu liikme, Hiina kaitseministri Li Shangfuga,» kinnitas Venemaa riigipea kõneisik Dmitri Peskov.

Kohtumisel, millest võttis osa ka Venemaa kaitseminister Šoigu, tervitas Putin Venemaa ja Hiina vahelist sõjalist koostööd.

«Teeme aktiivset koostööd läbi erinevate väeüksuste, vahetame regulaarselt kasulikku teavet, teeme koostööd sõjalis-tehnilise koostöö vallas ja viime läbi ühisõppusi,» loetles Putin.

«See on kahtlemata veel üks oluline valdkond, mis tugevdab meie suhete eranditult usalduslikku ja strateegilist iseloomu,» lisas president.

Hiina on püüdnud kujutada end Ukraina konfliktis neutraalse osapoolena, kuid Washington on Pekingit süüdistanud Venemaale relvaekspordi kaalumises, mida Hiina eitab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles