Kreml: Putin kohtus 29. juunil Prigožini ja Wagneri komandöridega (4)

Copy
Vene režiimi juht Vladimir Putin
Vene režiimi juht Vladimir Putin Foto: Alexander Kazakov / Kremlin Pool / Planet Pix via ZUMA Press Wire / Scanpix

Kreml kinnitas täna, et Vene režiimi juht Vladimir Putin kohtus 29. juunil eraväe Wagner komandöride ja juhtkonnaga, sealhulgas Jevgeni Prigožiniga.

«Tõepoolest, presidendil oli selline nõupidamine, ta kutsus sinna 35 inimest – kõikide salkade komandörid ja ettevõtte juhtkonna, sealhulgas Prigožini enda. Kohtumine toimus Kremlis 29. juunil ja kestis ligi kolm tundi,» ütles Venemaa presidendi pressisekretär Dmitri Peskov ajakirjanikele.

Peskov märkis, et kohtumise üksikasjad ei ole teada, kuid lisas: «Ainus, mida saame öelda, on see, et president andis hinnangu nii ettevõtte tegevusele rindel sõjalise erioperatsiooni ajal kui ka 24. juuni sündmustele.»

«Putin kuulas ära komandöride selgitused ja pakkus neile edasisi võimalusi tööle asumiseks ja võitluses kasutamiseks,» lisas ta.

«Oma versiooni juhtunust tõid ka komandörid, kes rõhutasid, et on riigipea ja kõrgeima ülemjuhataja ustavad toetajad ning valmis jätkama võitlust isamaa eest. See on kõik, mida saame selle kohtumise kohta öelda,» ütles Peskov.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles