Ungari võimupartei saadikud ei ilmunud Rootsi NATO-taotluse ratifitseerimise eriistungile (3)

Uuendatud 5. veebruar 2024, 17:05
Copy
Ungari parlamendi erakorraline istung Rootsi NATOga liitumise teemal. Parlamendisaal on pooltühi, sest valitsusparteid kohale ei tulnud. 5. veebruar 2024.
Ungari parlamendi erakorraline istung Rootsi NATOga liitumise teemal. Parlamendisaal on pooltühi, sest valitsusparteid kohale ei tulnud. 5. veebruar 2024. Foto: Bernadett Szabo / Reuters / Scanpix

Ungari parlament koguneb täna opositsiooni ettepanekul erakorralisele istungile, et arutada Rootsi NATOga liitumise ratifitseerimist, võimupartei saadikud kavatsevad istungit boikottida.

Ungari on ainus NATO liige, kes ei ole seni Rootsi ühinemist alliansiga ratifitseerinud. Budapest on ka pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse säilitanud tihedad sidemed Kremliga ning kuigi Ungari on öelnud, et toetab põhimõtteliselt Rootsi ühinemist NATOga, on selle ratifitseerimisega kuude kaupa venitatud.

Ungari suurima opositsioonierakonna saadiku Ágnes Vadai sõnul venitab peaminister Viktor Orbán hääletusega isiklikust edevusest. «Orbán tahab püsida rahvusvahelise ajakirjanduse esikülgedel ja olla samal ajal NATO ja Euroopa Liidu ühtsust õõnestades meele järele Vene presidendile Vladimir Putinile,» ütles Vadai.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles