USA kehtestas sanktsioonid enam kui 500 Vene sihtmärgile

Copy
USA president Joe Biden.
USA president Joe Biden. Foto: Shawn Thew

USA president Joe Biden kehtestas reedel sanktsioonid rohkem kui 500 sihtmärgile, kes on seotud Venemaa sõjaga Ukrainas, teatas Ühendriikide rahandusministeerium.

«Sanktsioonid tabavad Venemaad, selle sõjategevuse võimaldajaid ja nende sõjamasinat,» ütles rahandusministeeriumi kõneisik uudisteagentuurile AFP.

Biden lubas jätkata pidevat survet peatamaks president Vladimir Putini sõjamasina.

Biden ütles reedel, et järjekordsed Venemaale kehtestatud sanktsioonid sunnivad president Vladimir Putinit maksma veelgi kõrgemat hinda sõja eest oma Ukrainas ja opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi surma eest vanglas.

«Need kindlustavad, et Putin maksab oma agressiooni eest välismaal ja repressiooni eest kodus veelgi kõrgemat hinda,» ütles Biden avalduses.

Ametniku sõnul kehtestavad sanktsioone nii USA rahandus- kui ka välisministeerium.

Tegemist on suurima ühekordse sanktsioonipaketiga alates Ukraina sõja puhkemisest kaks aastat tagasi, lisas rahandusministeeriumi kõneisik.

Uued meetmed kehtestatakse pärast seda, kui eelmisel nädalal suri vanglas Vene opositsioonijuht Aleksei Navalnõi.

Biden kutsus ühtlasi USA kongressi vabariiklastest seadusandjaid reedel taas üles vabastama täiendavad rahalised vahendid Venemaa sissetungi vastu võitleva Ukraina toetamiseks ajal, mil Kiiev on silmitsi terava laskemoonanappusega.

«Me ei saa praegu kõrvale astuda, ütles Biden sõja alguse teise aastapäeva eel Valges Majas esinedes.»

Kuuekümne miljardi dollari suurune sõjalise abi pakett Ukrainale on takerdunud USA kongressis, kus esindajatekoja vabariiklasest spiiker Mike Johnson on keeldunud seda hääletusele panemast, kuna Donald Trump on sellele vastu.

«See on just see, millele Putin panustab, ta panustab, et me astume kõrvale,» ütles Biden.

«Ajalugu vaatab, kell tiksub, vaprad Ukraina sõdurid ja tsiviilisikud surevad. Venemaa hõivab taas Ukraina alasid esimest korda üle paljude kuude,» ütles Biden, kes kutsus üles seaduseelnõu kiiremas korras vastu võtma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles