Gaza haiglas päästeti õhulöögis hukkunud ema kõhust imik

Postimees
Copy
Enneaegne imik Khan Younise haiglas eelmise aasta detsembris.
Enneaegne imik Khan Younise haiglas eelmise aasta detsembris. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Gazas päästsid arstid Iisraeli õhulöögi tõttu peavigastustesse surnud raseda naise üsast elusa imiku.

Keeruline keisrilõikega operatsioon viidi läbi Rafah' haiglas. Sabreen al-Sakani oli 30. nädalat rase, kui tema kodu sai õhulöögitabamuse. Rünnakus suri tema abikaasa Shoukri ja nende kolmeaastane tütar Malak.

«Me suutsime imiku päästa,» teatas Rafah' linna Kuveidi haigla arst Ahmad Fawzi al-Muqayyad Sky Newsile. «Ema oli väga kriitilises seisundis, pääsesime ta ajule ligi. Me päästsime ühe kahest,» märkis ta.

Imik viidi lähedalasuvasse Emiraatide haiglasse enneaegsete osakonda. Ta jääb sinna kuni neljaks nädalaks, ütles osakonna juht Mohammad Salama uudisteagentuuridele. «Pärast seda, vaatame, mis temast saab ja kuhu ta läheb, perekonna, tädi, onu või vanavanemate juurde. On kõige suurem tragöödia, et isegi kui laps ellu jääb, sündis ta orvuna,» rääkis ta.

Imiku vanaema Mirvat al-Sakani ütles agentuurile AP, et plaanib lapse eest hoolt kanda. «Ta on mälestus oma isast. Ma hoolitsen tema eest,» märkis naine. «Minu poeg oli ka nendega. Minu pojast said tükid ja ma ei ole teda endiselt leidnud. Neil pole millegagi pistmist. Miks nad neid sihivad? Me ei tea miks, kuidas? Me ei tea.»

Rohkem kui pooled Gaza 2,3 miljonist elanikust on põgenenud Rafah'sse. Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu teatas eile, et kavatseb suurendada sõjalist survet piirkonnale, et terrorirühmituse Hamas käest saada tagasi pantvangid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles