Suurbritannia saadab luuretegevuse tõttu välja Vene kaitseatašee

Copy
Briti siseminister James Cleverly.
Briti siseminister James Cleverly. Foto: Tayfun Salci / ZUMA Press Wire / Scanpix

Briti siseminister James Cleverly teatas täna, et valitsus saadab välja Vene kaitseatašee, kes on deklareerimata luureohvitser.

Suurbritannia siseministri sõnul on tegemist vastusega Venemaa pahatahtlikule tegevusele. «Täna kuulutan koos välisministriga välja meetmete paketi, et teha Venemaale selgeks, et me ei salli sellist ilmset eskaleerumist,» ütles Cleverly parlamendis rääkides.

«Me saadame välja Venemaa kaitseatašee, kes on deklareerimata sõjaväeluure ohvitser,» ütles ta.

Siseminister lisas, et Ühendkuningriik võtab ka mitmelt Venemaale kuuluvalt kinnistult diplomaatilise staatuse, sest neid kasutatakse luureotstarbel. Üks neist on Lõuna-Inglismaal Sussexis ja teine Londonis. Samuti seatakse Vene diplomaatilistele viisadele uued piirangud, sealhulgas Vene diplomaatide riigis viibimise ajale.

Cleverly sõnul on Suurbritannia juba praegu Venemaa luureteenistuste jaoks äärmiselt keeruline tegevuskeskkond ning meetmed tugevdavat nende vastupanuvõimet Venemaa ohule veelgi, vahendab Reuters.

Ühendkuningriik kutsus täna vaibale ka Venemaa suursaadiku, et talle neid meetmeid tutvustada ja korrata, et Venemaa tegevust ei sallita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles