Saksamaa politsei lasi maha möödujaid nugadega rünnanud mehe (5)

Copy
Saksamaa politsei.
Saksamaa politsei. Foto: JENS SCHLUETER

Saksa politsei teatas, et lasi teisipäeval riigi lääneosas Moersi linnas maha mehe, keda kahtlustatakse möödujate ründamises nugadega.

«Hädaabiteenistusele helistati kella 14.45 paiku ja öeldi, et mees oli linnas rünnanud ja ähvardanud mitut möödujat,» seisab lähedalasuva Duisburgi politsei avalduses.

«Ametnikel õnnestus leida kahtlustatav 26-aastane Saksa kodanik, kes ründas (neid) kahe noaga käes,» teatas politsei.

Politsei tulistas meest, kes sai surmavalt vigastada, kuid teised inimesed kannatada ei saanud.

Saksamaa on kõrgendatud valmisolekus pärast seda, kui reedel Moersist umbes 45 kilomeetri kaugusel Solingenis toimunud tänavafestivalil pussitas mees surnuks kolm ja vigastas kaheksat inimest.

Rünnaku korraldas väidetavalt 26-aastane süürlane, keda kahtlustatakse sidemetes rühmitusega Islamiriik (IS).

Esmaspäeval ohvritele austust avaldades lubas kantsler Olaf Scholz karmistada Saksamaa relvaseadusi, «eelkõige nugade kasutamise suhtes».

«Rangem relvastuskontroll tuleb väga kiiresti,» ütles Scholz.

Rünnak Solingenis on taaskäivitanud debati immigratsiooni üle riigis ja avaldanud Scholzile lisasurvet pühapäeval toimuvate oluliste piirkondlike valimiste eel.

Arvatav ründaja pidi saadetama Bulgaariasse, kus ta esimest korda Euroopa Liitu saabus, kuid näib, et ta pääses kergesti kõrvale katsetest teda välja saata.

Scholz ütles esmaspäeval, et Saksamaa teeb kõik endast oleneva tagamaks, et need, kes ei saa ega tohi Saksamaale jääda, riigist välja ja kodumaale tagasi saadetaks.

Tagasi üles