Aseri politsei ajas laiali opositsiooni Eurovsiooni-eelse protesti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bakuus asuv Chrystal Hall, kus 22.-26. mail leiab aset Eurovisiooni lauluvõistlus.
Bakuus asuv Chrystal Hall, kus 22.-26. mail leiab aset Eurovisiooni lauluvõistlus. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani politsei ajas täna Bakuus laiali protestida üritanud opositsionääridest meeleavaldajad.

Protesti üritati ajal, mil Aserbaidžaan valmistub võõrustama prestiižikat Eurovisiooni lauluvõistlust, mille finaal toimub 26. mail.

Avaliku Koja nime kandva opositsiooniühenduse aktivistid skandeerisid «Vabadus!», üritades koguneda võimude loata kesklinna. Politsei reageeris kiiresti ning pärast lühiajalist kähmlust lükati kinnipeetud bussidesse, ütles erakonna Mussavat liider Issa Gambar AFP-le.

«Esialgse informatsiooni kohaselt peeti kinni üle kümne inimese,» ütles ta.

«Meie nõudmisteks on poliitvangide vabastamine ning kogunemistevabaduse võimaldamine vastavalt põhiseadusele,» lisas ta.

Inimõiguslased on üritanud toretsevat poplauluvõistlust ära kasutada, et tõmmata tähelepanu inimõigusrikkumistele energiarikkas endises nõukogude liiduvabariigis.

Human Rights Watchi hinnangul on Aserbaidžaanis poliitilistel põhjustel vangis umbkaudu 70 inimest.

Võimud eesotsas president Ilham Alijeviga on süüdistused inimõigusrikkumistes ja vabaduste kitsendamises tagasi lükanud ning näevad lauluvõistluses võimalust Aserbaidžaani rahvusvahelisel areenil reklaamida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles