Pisitüdruk rööviti kolmandat korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmeaastane Elise André, kelle vanemad on teda juba kolm korda teineteise käest ära röövinud.
Kolmeaastane Elise André, kelle vanemad on teda juba kolm korda teineteise käest ära röövinud. Foto: AFP / Scanpix

Reedel rööviti Prantsusmaal isa käte vahelt kolmeaastane pisitüdruk. Tegemist on juba kolmanda korraga, kus üks vanematest röövib lapse teise käest.

Lõuna-Prantsusmaal Arles'is rööviti kolmeaastane Elise André oma isa käte vahelt ning mehe kinnitusel oli röövi taga tema venelannast eksabikaasa, kirjutab Times online.

51-aastast Jean-Michel Andréd ründasid kaks turvamehe riietuses meest, kui ta läks lapsele lasteaeda järele.

Ookeaniteadlast peksti ja teda rünnati taseriga tema kodu lähedal, samal ajal kui parukat kandev naine krabas lapse. Röövlid pagesid rendiautoga ning politsei asus neid kopteriga jälitama, kuid neil õnnestus kopteri vaateväljast kaduda ning maha jäetud auto leiti hiljem Montpellierist.

Naine, kelle kirjeldus vastab lapse ema omale, püüdis hiljem autot rentida, kuid oli sunnitud sellest loobuma, kui selgus, et krediitkaarti ei aktsepteeritud.

Uurijate andemetel on pisitüdrukut nähtud Genfi suunduvas rongis ja arvatakse, et laps võib siiani viibida Šveitsis.

Kogu Euroopas on politsei kõrgendatud valvelolekus ja on käivitatud erioperatsioon, et laps üles leida enne tema Moskvasse viimist.

Prantsuse ametivõimud on juba saanud teateid, et laps on viidud Venemaale. Lapse isa sõnul on ta kindel, et röövi taga on ta eksabikaasa.

Vene ametivõimude kinnitusel asub tüdruk Venemaa territooriumil. Interfaxi teatel kinnitas seda lennu- ja meretranspordi Moskva siseasjade osakond.

Osakonna teatel püütakse praegu välja selgitada lapse täpne asukoht ning pidada kinni tema röövimisega seotud isikud.

«Ma tundsin ta ära, kui kaks meest mind peksid,» kinnitas ta. Mehe sõnul loobuks ta kallaletungi süüdistusest, kui laps tema juurde tagasi toodaks. «Kui ta ( lapse ema - toim) seda teeks, siis käituks ta nagu ema, mitte nagu hullumeelne,» rääkis teadlane.

Mees lubas, et kui last tagasi ei tooda, siis läheb ta ise talle Venemaale järele, kuigi mitte kohe. «Kui ma läheksin praegu Venemaale, siis see oleks enesetapp. Ma pean sinna minema valenime all ja valepassi kasutades,» sõnas ta.

See poleks tal esimene kord. Mullu palkas ta eradetektiivid, et Elise Moskvast üles leida, kus laps elas koos oma emaga, kes oli ta aasta varem Prantsusmaalt ära viinud.

Mees jälgis naise korterit ja kui naine oli sõitnud komandeeringusse, siis viis ta lapse ära. Mees helistas enda sõnul uksekella, tutvustas end lapsehoidjale, pistis talle pihku lillekimbu ja lahkus koos lapsega.

Elise ema oli varem lapse tagasisaamisest rääkinud Venemaa telekanalite jutusaadetes, rääkides oma katsumustest. Ühes neist sõnas ta, et mehel on maniakaalsed kalduvused lapse suhtes.

Prantsusmaa kohus mõistis Elise hooldusõiguse isale ja andis rahvusvahelise vahistamiskäsu ema kinnipidamiseks, pärast seda kui naine oli lapsega 2007. aastal riigist lahkunud.

Venemaa kohus aga rahuldas naise taotluse ning andis välja vahistamiskäsu isa kinnipidamiseks, kuna isa oli 2008. aastal röövinud tütre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles