Soome poliitik: Timo Soini probleemiks on 40 ülearust kilogrammi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Soini
Timo Soini Foto: SCANPIX

Põlissoomlaste rahvasaadik Juha Väätänen kritiseeris erakonna juhti Timo Soinit suutmatuse pärast lahendada sisetülisid, Soini probleemiks nimetas ta 40 ülearust kilogrammi.

Väätäneni sõnul Soini kas ei tahtnud, osanud või jõudnud panna otsustavat punkti partei Helsingi piirkonnaorganisatsioonis lõõsanud tülile, vahendas yle.fi. Võimalik, et Soini lootis lahendada arusaamatused ära vaikimisega.

Põlissoomlaste Helsingi piirkonnas riieldi terve suve esimehe pärast. Parteilased vabastasid siis ametist senise piirkondliku juhi Väätäneni.

Väätänen ei kandideeri kohalike valimistel. Tal pole aga plaanis lahkuda ei erakonnast ega parlamendifraktsioonist.

Väätänen kinnitas, et ei kandideeris Helsingis just selle tüli tõttu. «Olen Soinile lojaalne, kuid eriarvamusel vigaste lahenduste osas. Küsimus võib olla hoopis selles, kas tema on lojaalne mulle.»

Timo Soini jäi eelmisel nädalal hingamisteede põletiku tõttu haiguslehele. «Probleemiks on tema kõikuv tervis. Tema töökoormus on liiga suur, kuid probleemiks on ka 40 lisakilo. Võtke 40-kilone seljakott ja proovige, kuidas tundub,» rääkis Väätäinen.

Soome kohalikud valimised leiavad aset 28. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles