Egiptuse piiri lähedal tapeti kolm sissi ja Iisraeli sõdur

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konflikt Egiptuse-Iisraeli piiril 21. septembril.
Konflikt Egiptuse-Iisraeli piiril 21. septembril. Foto: SCANPIX

Egiptuse ja Iisraeli piiril hukkus reedel üks Iisraeli sõdur ja kolm sissi, kes olid salaja üle piiri tulnud, teatas sõjavägi reedel.

Juudiriigi armee info kohaselt avas kolm ründajat Iisraeli sõdurite pihta tule, järgnenud tulevahetuses hukkusid ründajad kui ka üks sõjaväelane, haavata sai veel üks Iisraeli sõdur.

Egiptuse julgeolekuallikad teatasid varem, et tulevahetuses hukkus üks Iisraeli sõdur, ning et üks sissidest oli end õhku lasknud. Viimast Iisraeli armee pressiesindaja ei kinnitanud.

Iisraeli armee esindaja ütles varem, et sõduritel õnnestus nurjata «väga suur terrorirünnak».

«Nad avasid tule IDFi (Iisraeli kaitsejõudude) sõdurite pihta, kes valvasid (tara ehitavaid) töölisi seal piirkonnas. Teine üksus, mis oli läheduses, kiirustas sündmuskohale ja võttis need kolm terroristi sihikule,» ütles kolonelleitnant Avital Leibovich, kinnitades kolme ründaja tapmist kohapeal. «Väga suur terrorirünnak nurjati nende sõdurite reageerimisega.»

«Kõik kolm terroristi tapeti,» ütles naisohvitser.

Ta lisas, et ründajad olid «väga hea relvastuse ja ettevalmistusega» ning vähemalt ühel oli seljas pommivöö.

Tulevahetus puhkes Har Harifi lähedal, mis asub kõrbelinnast Mitzpe Ramonist 20 kilomeetrit edelas, vahendas Iisraeli sõjaväeraadio.

Piirkonnas viibinud tunnistajate sõnul kuulsid nad plahvatust, millele järgnes tulistamine.

Ülepiirilised rünnakud on viimase pooleteise aastaga sagenenud sedamööda, kuidas Siinai poolsaarel president Hosni Mubaraki kukutamise järel korralagedus võimust võtab.

Juudiriik on süüdistanud Gaza sektorit valitsevat äärmuslikku islamiliikumist Hamas Siinai poolsaare kasutamises hüppelauana, et Iisraelis rünnakuid korraldada. Juudiriik nõuab ühtlasi, et Egiptus poolsaarel tegutsevaid islamiste ohjeldaks.

Egiptuse president Mohammed Morsi nimetas selle nädala kolmapäeval ametisse uue luurejuhi Mohammed Raafat Abdel-Wahedi, kes aitas eelmisel aastal vahendada palestiina islamistide röövitud Iisraeli sõduri Gilad Shaliti vabastamist. Morsi tagandas eelmise luurejuhi 5. augustil, kui islamistide rünnakus sai Siinai poolsaarel surma 16 Egiptuse sõdurit. Abdel-Wahed nimetati tookord luurejuhi kohusetäitjaks.

Egiptuse julgeolekujõud alustasid pärast 5. augusti rünnakut Siinail äärmuslaste vastast suuroperatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles