Kreml lükkas tagasi kuuldused Putini haigest seljast

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Kreml lükkas tagasi meedias levivad kuuldused president Vladimir Putini haigest seljast.

Riigipea pressisekretäri Dmitri Peskovi sõnul ei pea need jutud paika. «Nagu näete, osaleb ta iga päev nõupidamistel,» lisas ta.

Putini haigest seljast, mis vajab kirurgilist vahelesekkumist, rääkisid Reutersile kolm valitsusega seotud allikat. Neist üks nägi riigipead korsetiga, mida kantakse lülisambavigastuste korral. «Šeff on haige,» teatas teine.        

Nimetuks jääda soovinud allikate sõnul on just haige selga tõttu tühistatud Putini välisvisiidid ja tema lähiaja kalenderplaani on jäetud ruumi vabaks ajaks.  

Vene president ei teinud planeeritud välisvisiite Pakistani ega ka Türki, lükkas edasi India-sõidu ja saatis Türkmenistani enda asemel peaministri Dmitri Medvedevi. «Keegi pole sellest ametlikul rääkinud, kuid kõik teavad, et välissõidud on tühistatud tema haiguse tõttu,» jutustas allikas Reutersile.      

Peskov eitas visiitide ärajätmist. Nii näiteks leiab India-visiit aset planeeritud ajal  detsembris ja «teisi tähtaegu ametlikult ei avaldatud».

Septembris toimunud Aasia ja Vaikse Ookeani Majanduskoostöö (APEC) tippkohtumisel hakkas osalejatele silma Putini lonkamine. Peskov põhjendas seda tookord sporditraumaga.

Putin sai 7. oktoobril 60-aastaseks. Ülevenemaalise Avaliku Arvamuse Uurimise Keskuse (VTsIOM) andmetel on suur osa venemaalasi seisukohal, et riigipea on füüsiliselt tugev, aktiivne, energiline ja parimas eas. Neljandik vastanutest leidis, et ta on eakas.      

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles