Medvedev: mina poleks Pussy Rioti neide vanglasse saatnud

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev tänasel kohtumisel rahvusvaheliste teadusolümpiaadide laureaatidega.
Dmitri Medvedev tänasel kohtumisel rahvusvaheliste teadusolümpiaadide laureaatidega. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Dmitri Medvedev ütles punkansambli Pussy Riot liikmete karistust kommenteerides, et tema poleks neid vanglasse saatnud.

Samas tunnistas ta, et tegemist oli siiski kohtu töövaldkonda kuulunud küsimusega, vahendas RIA Novosti.  

Valitsusjuht kohtus täna rahvusvaheliste teadusolümpiaadide laureaatidega, kus kerkis üles punkansambli Pussy Rioti teema.

«Ma ütlesin juba väga ammu, et minu jaoks on need figuurid nii väliselt kui sisemiselt väga ebasümpaatsed ning kutsuvad esile lihtsalt äärmiselt negatiivselt emotsioone. Sedavõrd halbu, et isegi rääkida on neist ebameeldiv. Kuid vanglasse poleks ma neid saatnud. Minu arvates pole lihtsalt õige, et nad kannavad karistust vanglas istudes. Nad juba istusid ju, need piigad. Ja aitabki. Sel, kes vabastati (Jekaterina Samutsevitš, PM), lihtsalt vedas.»  

Valitsusjuht rõhutas, et kolooniasse saadetud Maria Aljohhina ja Nadežda Tolokonnikova enneaegse vabastamise küsimus jääb siiski kohtu kompetentsi.

«See küsimus pole siiski mulle, vaid see tuleks esitada meie kohtustruktuuridele ja nende kaitsjatele. Neil on õigus pöörduda sinna vastava palvega, kohtul aga on õigus vaadata seda küsimust sisuliselt,» rääkis peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles