Pakistani Talibani juht saatis videoläkituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakimullah Mehsud
Hakimullah Mehsud Foto: SCANPIX

Pakistani Talibani liider Hakimullah Mehsud teatas, et tema organisatsioon võib olla valmis kõnelusteks Islamabadi võimudega, aga mitte relvade mahapanekuks, vahendab AFP.


Mehsud, kelle tabamise eest on USA valitsus välja pannud viie miljoni dollari suuruse pearaha, ütles, et nad kaaluksid kõnelusi oma valitsusega, kui too hülgaks sidemed Washingtoniga.

Videolindistus Mehsudi jutuga ilmus välja pärast viimaste nädalate rünnakuid, mille eest on vastutuse võtnud liikumine Tehreek-e-Taliban. Muuseas rünnati Peshawari lennuvälja ja mõrvati tuntud provintsipoliitik Bashir Bilour.

«Kui Pakistanil on läbirääkimistega tõsi taga, peab ta loobuma USA orjusest. Siis oleme me valmis kõnelusteks,» rääkis Mehsud videol. «On üsna naeruväärne paluda meil relvadest enne kõnelustele tulekut loobuda.»

Video saadeti mitmetele meediaorganisatsioonidele, nende seas AFP-le. Kuigi see pole dateeritud, näeb klipil ka Mehsudi asemikku Wali-ur Rehman arutamas Bilouri laupäevast tapmist, mis annab põhjust oletada, et see lindistati viimase nädala jooksul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles