Punane Rist: Euroopat ähvardavad toidumässud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitsei mullu novembris Madridis. Hispaanias ei jää tulemata uued rahutused ja mässud, kui olukord paremaks ei muutu, usub Yves Daccord.
Märulipolitsei mullu novembris Madridis. Hispaanias ei jää tulemata uued rahutused ja mässud, kui olukord paremaks ei muutu, usub Yves Daccord. Foto: SCANPIX

Miljonitel eurooplastel on raskusi toidu hankimisega ja see võib kaasa tuua suuri rahvaväljaastumisi nagu need, mis raputasid Põhja-Aafrikat, hoiatab Rahvusvaheline Punase Risti Komitee (ICRC) Taani ajalehe Politiken teatel.

Esmakordselt oma uuemas ajaloos on Punane Rist hakanud ette valmistama oma organisatsioone Lõuna-Euroopas võimalikuks toiduhädaks ja konfliktideks.

«Meie analüüsi kohaselt tulevad järgmised kaks kuni neli aastat Euroopale väga rasked. Me peame selleks valmis olema,» ütles ICRC peasekretär Yves Daccord Politikenile.

Kui hädad ja raskused süvenevad, siis ei jää tulemata ka rahutused ja mässud, lisas ta. Ta tõi näiteks Hispaania, kus üle poole noortest on tööta ja sissetulekuta, mis tekitab meeleheidet.

Eurostati andmetel elab ligi 120 miljonit Euroopa Liidu kodanikku allpool vaesuspiiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles