Mali armee: võtsime Konna linna islamistidelt tagasi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian koos Mali kolleegi Tieman Hubert Coulibalyga (paremal) Pariisis 15. jaanuaril.
Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian koos Mali kolleegi Tieman Hubert Coulibalyga (paremal) Pariisis 15. jaanuaril. Foto: PATRICK KOVARIK/AFP

Mali armee võttis mässuliste käest tagasi riigi keskosas asuva Konna linna, teatasid sõjaväe ja regionaalse julgeoleku allikad täna.

«Me haarasime Konna täielikult oma kontrolli alla pärast seda, kui olime vaenlasele põhjustanud suuri kaotusi,» seisab armee tehtud avalduses, vahendas AFP.

Teate tõepärasust kinnitasid julgeolekuallikad ja ka kohalikud elanikud.

Islami mässulised, kes on võimutsenud Põhja-Malis eelmise aasta aprillist, tungisid valituse kontrollitavasse piirkonda ja haarasid 10. jaanuaril Konnas võimu. See andis hiljem tõuke Prantsusmaa sekkumiseks oma endises koloonias aset leidvatesse sündmustesse. 

Alguses seisnes Prantsusmaa roll vaid õhurünnakute andmises, kuid hiljem lisandusid ka maaväed.

Mali armee on ka varem teatanud Konna tagasi võitmisest, kuid Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian kinnitas siis, et piirkond on jätkuvalt islamistide kontrolli all.

Regioon ei ole sõltumatute vaatlejate jaoks ligipääsetav.

ÜRO eriesindaja Sahelis Romano Prodi ütles, et Prantsuse vägede rünnakud õhust ja maalt oli ainus võimalus peatada islamistide plaan luua omale pelgupaik Aafrika südamesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles