Austerlased hääletavad kohustusliku ajateenistuse üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria kantsler Werner Faymann täna Viinis hääletamas kohaliku ajateenistuse jätkamise üle.
Austria kantsler Werner Faymann täna Viinis hääletamas kohaliku ajateenistuse jätkamise üle. Foto: SCANPIX

Austerlased otsustavad tänasel rahvahääletusel, kas jätkata kohustuslikku ajateenistust, arvamusküsitlused näitavad, et selle pooldajad jäävad napilt peale.

Kohustusliku ajateenistuse toetajate sõnul on elukutseliste armee ülalpidamine kulukam ja võib tõugata riigi ühinema NATOga.

Sõjaväekohustuse küsimus on tekitanud erimeelsus valitsuskoalitsioonis. Konservatiivse Rahvapartei (ÖVP) siseminister Johanna Mikl-Leitner võrdustas professionaalide armeele ülemineku «kahe miljardi euro korstnassekirjutamisega». Sotsiaaldemokraadist kaitseminister Norbert Darabos seevastu leiab, et kohustuslik ajateenistus on terrorismivastase võitluse ja küberkuritegevuse ajastul iganenud.

«Ohu iseloom on muutunud ja seetõttu on vajalik muutus,» ütles kaitseminister enne referendumit.

Tänasel referendumil on hääleõigus umbes 6,3 miljonil austerlased, esialgsed tulemused peaksid selguma kohe pärast valimisjaoskondade sulgemist kell 18.00 Eesti aja järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles