Medvedev vahetas välja Venemaa sõjaväeluure juhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentin Korabelnikov 2007. aasta veebruaris.
Valentin Korabelnikov 2007. aasta veebruaris. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa president Dmitri Medvedev vahetas täna välja kindralstaabi luurepeavalitsuse (GRU) juhi Valentin Korabelnikovi.


GRUd aastast 1997 juhtinud Korabelnikov (63) vabastati presidendiseadlusega ametist ja saadeti väeteenistusest erru, teatas Kremli pressitalitus. Ühtlasi vabastati armeekindral Korabelnikov kindralstaabi aseülema ametikohalt.

Errusaatmisega kaasnes autasustamine ordeni Isamaaliste Teenete Eest kolmanda järguga.

GRU uueks juhiks ja kindralstaabi aseülemaks sai kindralleitnant Aleksandr Šljahturov.

Informeeritud allikas GRUs ütles agentuurile RIA Novosti, et Korabelnikov soovis ise ametist lahkuda, kuna polnud nõus GRU alluvuse muutmisega sõjaväereformi raames. See polnud Korabelnikovil kaugeltki esimene lahkumisraport, kuid rahuldati alles nüüd.

«Mõni aeg tagasi kirjutas Korabelnikov järjekordse raporti, milles palus vabastada ta GRU ülema kohalt. Kindral avaldas sel moel protesti GRU lahinguvõimeliste ja kõrge kvalifikatsiooniga diviiside sõjaväeringkondade juhatajatele allutamise vastu, ent ka GRU struktuuri kavandatava kärpimise vastu,» selgitas infoallikas.

GRU on Venemaa suurim luureagentuur, millel usutakse välisriikides töötavat kuus korda rohkem agente, kui neid on KGB ühes õigusjärglases, Vene välisluureteenistuses (SVR).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles