Putin keelab ametnikele välismaised pangakontod

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putini eelnõu eesmärk on suurendada investeeringuid riigi majandusse ja edendada võitlust korruptsiooni vastu.
Putini eelnõu eesmärk on suurendada investeeringuid riigi majandusse ja edendada võitlust korruptsiooni vastu. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin on saatnud riigiduumasse eelnõu, mis keelab riigiametnikel muu hulgas välismaal pangakontode avamise ja välismaiste väärtpaberite omamise, teatab uudisteagentuur RAPSI.

Duuma kodulehel oleva informatsiooni kohaselt näeb eelnõu ette, et valitsusametnikel ja sõjaväelastel, nende abikaasadel ja alaealistel lastel on keelatud avada kontosid väljaspool Venemaad tegutsevates pankades ja omada välismaal väljastatud aktsiaid ja võlakirju, kaasa arvatud valitsuse väärtpabereid.

Ingliskeelse uudistevõrgu RT teatel kehtiks keeld kõigile kõrgetasemelistele ametnikele, keskpanga juhatuse liikmetele ning riigifondide ja -ettevõtete töötajatele. Erand tehakse välismaal Venemaa ametlike esindajatena töötavate riigiteenistujate jaoks.

Juhul kui eelnõu vastu võetakse, antakse ametnikele kolm kuud aega oma välismaistest hoiustest ja aktsiatest vabaneda. Need, kes seda ei tee, kaotavad oma töökoha.

Dokumendi väitel on seadusmuudatuse eesmärk kaitsta Venemaa riiklikku julgeolekut, suurendada investeeringuid riigi majandusse ja edendada võitlust korruptsiooni vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles