Kamerunis röövitud prantslased siiski vabadusse ei pääsenud

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse saatkond Kameruni pealinnas Yaounde'is (fotol) tegeleb aktiivselt oma riigi kodanike otsimisega.
Prantsuse saatkond Kameruni pealinnas Yaounde'is (fotol) tegeleb aktiivselt oma riigi kodanike otsimisega. Foto: SCANPIX

Kamerunis röövitud seitsme Prantsuse turisti saatus on endiselt ebaselge, kinnitas Prantsuse välisministeerium.

Täna varem oli Kameruni sõjaväeallikas rääkinud meediale, et seitsmeliikmeline pere leiti elusana üles Põhja-Nigeeriast, vahendas Reuters.

Sama kinnitas siis ka Prantsuse nooremminister Kader Arif, kuid ta oli hiljem sunnitud oma sõnad tagasi võtma. Ta ütles, et vabastamise kohta ametlikku teavet pole ja tema jutt põhines meedia allikatel.

«See on ogar kuuldus, mida me ei saa kinnitada. Me ei tea, kust see alguse sai,» ütles Kameruni kommunikatsiooniminister Issa Tchiroma Bakary alusetuid kuuldusi kommenteerides Reutersile.

Nigeeria armee pressiesindaja Sagir Musa kinnitas samuti, et uudis röövitute vabastamisest polnud tõene.

Islamimässulised võtsid Prantsuse turistid kinni selle nädala alguses, kui nad naasid Waza rahvuspargist oma elupaika. Röövitute seas olid 5-, 8-, 10- ja 12-aastased lapsed ning nende vanemad ja onu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles