Iraani kohus arutab USA ajakirjaniku edasikaebust tuleval nädalal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roxana Saberi.
Roxana Saberi. Foto: AP / Scanpix

Iraani apellatsioonikohus kuulab möödunud kuul kaheksaks aastaks vangi mõistetud USA päritolu ajakirjaniku Roxana Saberi edasikaebust tuleval nädalal, teatas täna kohtu pressiesindaja.


Roxana Saberi, kes on oma isa sõnul viimased kaks nädalat pidanud näljastreiki, mõisteti aprillis süüdi Ühendriikide kasuks luuramises ja mõisteti vangi pärast kinnist ühepäevast kohtuprotsessi, vahendas

AP

.

Uudisteagentuuri teatel on nüüd aga märke, et Iraan üritab edasikaebust menetleda märksa avatumalt kui protsessi, mille toimumisest anti avalikkusele teada alles mitme päeva möödudes ja mis Saberi isa sõnul vältas vaid veerand tundi.

Kohtu pressiesindaja Ali Reza Jamshidi ütles täna Teheranis pressikonverentsil, et Iraan kutsub Saberi edasikaebust vaagima ka riigi advokatuuri eksperdid.

Jamshidi lükkas aga tagasi Saberi isa väited, et naine näljastreigib ja et ta viidi möödunud reedel ajutiselt Evini vangla haiglasse, kuna lisaks toidule on ta nüüd otsustanud loobuda ka veest.

«Ta on hea tervise juures ega pea näljastreiki. Ka füüsiliselt on ta heas seisundis,» ütles Jamshidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles