Eurogrupi juht: Küprose võlg on eurotsoonile süsteemne risk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem.
Eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem. Foto: SCANPIX

Küpros võlakriis kujutab endast eurotsooni jaoks süsteemset riski, teatas täna eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem.

«Küpros kujutab endast euroalale süsteemset riski - viimase kahe päeva sündmused kinnitavad seda,» ütles eurogrupi eesistuja Euroopa Parlamendis esinedes. «Küprose pangandus vajab täielikku ümberkorraldamist,» lisas ta.

«Abipaketis sisalduvat hoiusemaksu tulnuks nimetada ja käsitleda rikkuse maksustamisena, mitte rünnakuna säästjate hoiustele," avaldas Dijsselbloem pettumust. «Ma ei näe praegusele abipaketile kuigi palju alternatiive,» tõdes ta.

Dijsselbloemi sõnul oleks Venemaalt uue laenu saamine vale lähenemine, sest see üksnes suurendaks Nikosia võlga jätkusuutmatule tasemele.

Euroopa Keskpank (ECB) jätkab esmaspäevani Küprose erakorralist rahastamist, lootuses, et Nikosia jõuab selleks ajaks abipaketi osas otsusele.

Küprose president Nicos Anastasiades ja valitsus esitavad tõenäoliselt täna parteide juhtidele uue plaani, mille eesmärk on päästa saareriik pankrotist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles