Paavst palvetas Süüria konflikti poliitilise lahenduse eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscuse traditsioniline pöördumine «Urbi et orbi».
Paavst Franciscuse traditsioniline pöördumine «Urbi et orbi». Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus palvetas täna Vatikani Püha Peetruse väljakul oma esimesel ülestõusmispühade missal Süüria konflikti poliitilise lahenduse ja leppimise eest Korea poolsaarel.

Esimene ladinaameeriklasest paavst palus vabaõhumissal ka Nigeeria sisside kätte pantvangi langenud inimeste eest ja mõistis hukka inimkaubanduse kui «21. sajandi kõige laialdasema orjuse vormi».

Pisut enam kui nädala eest katoliku kiriku uueks juhiks õnnistatud paavst Franciscus esines traditsioonilise pöördumisega «Urbi et orbi» («Linnale ja maailmale») Püha Peetruse kiriku rõdult, kust ta pärast katoliku kiriku peaks valimist end esmakordselt rahvale näitas.

Franciscus palvetas 250 000 väljakule kogunenud inimese ees «armsa Süüria eest, tema konfliktist lõhestatud rahva ja paljude põgenike eest, kes ootavad abi ja lohutust».

«Kui palju verd on valatud! Ja kui palju kannatusi peab veel olema, enne kui kriisile leitakse poliitiline lahendus?» päris ta.

«Korea poolsaarel peavad lahkarvamused saama lahendatud ja uus leppimise vaim kasvama,» rääkis paavst päev pärast Põhja-Korea teadet sõjaseisukorra väljakuulutamist suhetes Lõuna-Koreaga.

Paavst tegi oma lahtise sõidukiga väljakul tiiru, suudles lapsi ja lehvitas rahvale, kes oli tulnud tema esimesest missast paavstina osa saama paljudest maailma nurkadest, seal hulgas Franciscuse kodumaalt Argentinast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles