Türklased on häiritud alaealist vägistanud sõdurite vabastamisest

Toomas Randlo
, Postimehe välistoimetuse reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Türgi ministrid reageerisid hukkamõistvalt teatele, et viis seersanti, keda süüdistatakse 16-aastase tüdruku vägistamises, on vabastatud.

Perekonna- ja sotsiaalpoliitika minister Fatma Şahin kirjutas Twitteris: «Me ei vaiki Bingöli vägistamisjuhtumi kohtapealt,» vahendab Hurriyet Daily News.

«Minu sõbrad ministeeriumis uurivad antud probleemi kõiki detaile. Vajadusel sekkume juhtumisse,» kirjutas ta Twitteris.

Şahin sõnas ka, et ministeeriumi juriidilised eksperdid on Bingölis ohvri juures.

Euroopa Liidu asjade minister Egemen Bağış reageeris samuti juhtumile ning kirjutas: «Viie vägistamises süüdistatava seersanti vabastamine on kohutav.»

Ohver ise elab Solhani piirkonndas Bingöli linnas ning esitas möödunud kuul ametliku kaebuse, kus ta väitis, et viis seersanti teda viimased kaks aastat seksuaalselt kuritarvitasid ja vägistasid. Viiest seersantist neli vabastati vahi alt pärast seda, kui nad kohtule apellatsiooni esitasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles