Allikas: Snowdeni lõplikuks sihtkohaks saab Venezuela

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hongkongi kaubanduskeskuse seinal olev  telekanal vahendab Edward Snowdenit puudutavat uudist.
Hongkongi kaubanduskeskuse seinal olev telekanal vahendab Edward Snowdenit puudutavat uudist. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide riikliku julgeolekuameti (NSA) jälgimisprogrammi avalikustanud CIA endine ametnik Edward Snowden plaanib Moskvast lennata edasi Kuubale ja sealt edasi Venezuelasse.

Aerofloti esindaja kinnitas Interfaxile, et kodanik nimega Snowden saabub Moskvasse reisiga SU213 kella 17 paiku. Homme peaks sama inimene reisiga SU150 lendama juba Kuubale.

«Ta valis nii keerulise tee lootuses, et teda ei peeta kinni ja et ta võib rahulikult jõuda lõplikku sihtkohta – Venezuelasse,» rääkis Snowdeni lähikonda kuuluv allikas. «Seega ootab teda ees kolm lendu: Hongkong-Moskva, Moskva-Havanna ja Havanna-Caracas,» lisas allikas.

Venemaa välisministeeriumist teatati, et Snowden võib läbida Moskvat transiitreisijana. «Seda informatsiooni täpsustatakse,» lisas kommunikatsiooniosakonna esindaja.

Venemaa pole Snowdenilt saanud mingit palvet poliitilise varjupaiga saamiseks. President Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov ütles AFP-le, et tal pole Snowdeni asukohast mingeid andmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles