Netanyahu vestles rahastamiskeelu järel Euroopa liidritega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu vestles täna telefonitsi mitme Euroopa Liidu liidriga, teatas tundmatuks jääda soovinud kõrge ametiisik.

Euroopa Liit keelas äsja okupeeritud aladel tegutsevate institutsioonide rahastamise. Iisrael on keeldu ägedalt tauninud.

Netanyahu esindaja Mark Regev keeldus avalikustamast, milliste Euroopa liidritega valitsusjuht rääkis ning mida arutati. Iisraeli ajakirjanduse teatel kutsus Netanyahu Euroopa juhte keelu jõustamist edasi lükkama.

EL-i juhised keelavad alates 2014. aastast ELi grantide, preemiate ja rahastamise eraldamise juriidilistele isikutele, mis tegutsevad 1967. aasta sõjas okupeeritud aladel Ida-Jeruusalemmas, Läänekaldal ja Golani kõrgendikel. Palestiinlased on ELi juhiseid tervitanud, kuid Netanyahu sõnul on eurooplaste prioriteetide tajumine moonutatud.

Palestiina nõuab 2008. aastal katkenud rahukõneluste jätkamise tingimusena, et Iisrael lõpetaks asundustegevuse Läänekaldal.

Iisrael väidab, et kõnelused peaksid algama eeltingimusteta ning kõik probleemid tuleks lahendada läbirääkimiste käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles