Saksamaa: Navalnõi süüdimõistmine on «näidisprotsess»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi kohtus.
Aleksei Navalnõi kohtus. Foto: SCANPIX

Saksa valitsuse koordinaator taunis täna Vene opositsionääri Aleksei Navalnõi süüdimõistmist, nimetades seda «näidisprotsessiks».

Andreas Schockenhoff ütles Saksa raadiole, et kohtuprotsess Vene presidendi Vladimir Putini ühe teravama kritiseerija ja protestijuhi Navalnõi üle ja talle määratud viieaastane vanglakaristus olid mõeldud tema kahjutuskstegemiseks.

«Navalnõi juhtum kuulub suhtumise hulka, mis ei salli mitte mingil kujul opositsiooni ega poliitilist võistlust,» ütles Schockenhoff, nimetades opositsionääri kallal tarvitatud repressiivmeetmeid «näidisprotsessiks».

Saksa parlamendi liige Schockenhoff, kes on alates 2006. aastast töötanud välisministeeriumis Venemaa suunal, peab Vene kohtuorganite sõltumatust tõsiselt kaheldavaks.

«Õigeksmõistmised moodustavad protsendi Venemaa kohtuasjadest, kuid poliitiliste protsesside puhul ei ole kunagi kedagi õigeks mõistetud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles