Snowdeni kaasus rikub USA-Vene suhteid

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden telepildis
Edward Snowden telepildis Foto: SCANPIX

Eilne Venemaa-poolne otsus Edward Snowdenile ajutist asüüli anda, pingestab kahe riigi suhteid veelgi enam, kinnitavad ameeriklased.

Septembris Peterburis G-20 kohtumise kõrvalt Vladimir Putiniga kohtuma pidanud Barack Obama on mõista andnud, et eilse otsuse valguses ei pruugi kohtumist toimuda, kirjutas Reuters.

Analüütikute sõnul pole konflikti puhul tegu kõigest ühe 30-aastase häkkeriga: Snowdeni kaasus on katalüsaatoriks juba niigi pingelisele suhtele.

Praegu on kahe riigi vahel mitu olulist diplomaatilist küsimust – Süüria kodusõda ja Iraani tuumaprogramm neist suurimad –, mille lahendamine olulise tagasliöögi sai.

Ent peaks kohtumine siiski toimuma, ei ennustata sellele suurt edu. Siiani on riigipeade suhtlus olnud ebaproduktiivne ja kohmakas. Meestevaheline halb keemia ei tõota ka lähiajal paraneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles