Rootsi ei kinnita Obama kohtumist Põhja- ja Baltimaade juhtidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

Rootsi ei ole kinnitanud, et USA president Barack Obama kohtuks septembri algul Stockholmi külastades ka teiste Põhjamaade ja Balti riikide juhtidega, vahendas uudisteagentuur STT neljapäeval Rootsi meediat.

Kinnitust on leidnud vaid kohtumine Rootsi peaministri Fredrik Reinfeldtiga.

Anonüümsust palunud diplomaatiline allikas ütles kolmapäeval BNS-ile, et USA riigipea on Stockholmi kutsunud Põhjamaade ja Balti riikide valitsusjuhid.

Ka Soome presidendi kantselei ega peaminister Jyrki Kataineni Koonderakonna rahvusvaheliste suhete eriabil ei ole informatsiooni selle kohta, et teisi Põhjamaade juhte oleks kohtumisele kutsutud.

Ühendriikide president Obama on Rootsis 4. ja 5. Septembril teel Venemaale G20 kohtumisele.

Ametlikult viibib Obama Stockhomis Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldti kutsel. Rootsi peaministri kantselei teatel on USA presidendi visiit «hea võimalus arutada maailma poliitilisi ja majandusarenguid vahetult president Obamaga ning esitleda talle Rootsi arusaamu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles