Kanada õnnetusrongi omanikfirma esitas pankrotiavalduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lac-Mégantici linnas toimunud rongiõnnetus
Lac-Mégantici linnas toimunud rongiõnnetus Foto: SCANPIX

Kanadas ohvriterohke õnnetuse  põhjustanud kaubarongi omanikfirma Montreal, Maine & Atlantic Railway on esitanud pankrotiavalduse, sest selle varadest ei piisa avarii kulude katteks, teatas ettevõte kolmapäeval.

Õnnetus juhtus 6. juulil Quebecis Lac-Mégantici linnas, kus ilma juhita naftarong rööbastelt välja sõitis, põhjustades plahvatusi ja tohutu tulekahju. Kanada 15 aasta rängimas õnnetuses hukkus vähemalt 47 inimest. Tuletõrjujatel kulus põlengu kustutamiseks vähemalt 18 tundi.

Plahvatused ja tulekahju tegid linnas maatasa üle nelja kvartali hooneid. Suur oli kahju ka keskkonnale, sest vagunitest lekkis hinnanguliselt 5,6 miljonit liitrit naftat. Lekke tagajärgede likvideerimine on juba praeguseks maksma läinud miljoneid eurosid.

Rong oli teinud 13 kilomeetrit Lac-Méganticist läänes Nantes'i väikelinnas peatuse, et meeskonda vahetada, ent hakkas liikuma enne, kui uus juht peale jõudis, ja veeres allamäge naaberlinna poole.

Rongi koosseisus oli viis vedurit ja 72 tsisternvagunit, millest igaühes oli 113 000 liitrit toornaftat.

Õnnetuse põhjusi veel uuritakse, kuid omanikfirma juht on süüdistanud juhtunus inseneri, kes väidetavalt pidureid korralikult peale ei pannud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles