Tshinvali: Gruusia politseiauto ületas «ebaseaduslikult» piiri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal tehtud pilt Gruusia ja Lõuna-Osseetia vahelise piiri kontrollpunktist Ergneti küla lähedal.
Möödunud aastal tehtud pilt Gruusia ja Lõuna-Osseetia vahelise piiri kontrollpunktist Ergneti küla lähedal. Foto: AFP / Scanpix

Gruusia politseiauto sisenes täna hommikul ebaseaduslikult Lõuna-Osseetiasse, kuid piirivalvurid sundisid selle hoiatuslasuga tagasi pöörduma, teatas Lõuna-Osseetia riiklik julgeolekukomitee (KGB).

Piirkonnas tegutsevad Euroopa Liidu (EL) vaatlejad olid vahejuhtumi tunnistajaks, seisis KGB avalduses.

«Politseiauto lähenemisel piirile nõudis KGB piirivalvur sellelt žestikuleerides Lõuna-Osseetia suunas liikumise lõpetamist, seda ignoreeriti. Korduvate katsete järel autot peatada tulistasid piirivalvurid hoiatuslasu, sundides sõiduki Gruusia territooriumile tagasi pöörduma,» teatas KGB.

Avaldusest selgus, et Gruusia politseinikud tunnistasid Goris kohtumisel ELi vaatlejate ja KGB ametnikuga ebaseaduslikku piiriületust ja aktsepteerisid hoiatuslasku kui ettevaatusabinõu.

Separatistlik Lõuna-Osseetia kuulutas end Gruusiast sõltumatuks pärast Venemaa ja Gruusia vahel 2008. aastal peetud augustisõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles