Air France´i surmalennuki tükid viiakse Prantsusmaale

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France´i Airbus 330-20 rusud viiakse Prantsuse kaitseministeeriumi laborisse.
Air France´i Airbus 330-20 rusud viiakse Prantsuse kaitseministeeriumi laborisse. Foto: AFP / Scanpix

1. juunil teel Brasiiliast Prantsusmaale Atlandi ookeani kukkunud Air France'i reisilennuki Airbus 330-20 rusud viiakse Prantsuse kaitseministeeriumi laborisse.


Airbusi jõuavad õnnetuspaigast leitud 640 lennukitükki Prantsuse edelarannikul asuvasse Pauillaci sadamasse teisipäeval. Seejärel viiakse need Toulouse´is asuvasse CEATi lennulaboratooriumisse, vahendas AFP.

Brasiilia lõpetas lennukatastroofis hukkunute päästeoperatsiooni 27. juunil, kuid lennuki mustade kastide otsimine jätkub Prantsuse jõudude juhtimisel.

Uurijad ei tea täpselt, kui kaua pardasalvestite patareid signaali väljastavad, kuid Prantsuse lennuõnnetuste uurimisameti (BEA) teatel loodetakse lennuki pardasalvestite signaali tabada kuni 10. juulini. Kui kaste selle aja jooksul ei leita, püütakse lennuõnnetuse asjaolude kohta väärtuslikku informatsiooni salvestavaid pardasalvesteid leida sonarite ja tuukrite abil.

Lennukatastroofi järel on kokku leitud 51 surnukeha, kuid viimased laibad leiti juuni keskpaigas. Lennuki pardal oli 228 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles