Veneetsias sõidutab turiste esimene naisgondoljeer

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgia Boscolo oma gondlis.
Giorgia Boscolo oma gondlis. Foto: AFP / Scanpix

Möödunud nädalal sooritas kutseeksami Veneetsia esimene naisgondoljeer – 23-aastane kahe lapse ema Giorgia Boscolo.

Selle elukutse valis Boscolo oma isa eeskujul, juba lapsena eelistas ta minna isaga kanalile ajal, kui tema kolm õde mängisid nukkudega.

«Ma sündisin gondoljeeride sekka,» põhjendas ta ise oma ametivalikut USA ajalehele The Los Angeles Times. «See on ainus töö, mida ma iial teha olen tahtnud.»

Tema isa, 56-aastane Dante Broscolo, aga valmistub ametit maha panema. Et poega tal pole, siis kannabki põlvest põlve kanduvat ametit edasi tütar. «Ma olen tema üle väga uhke, kuid pean siiski ütlema, et see pole naiste töö, kuigi ta on minu tütar,» rääkis Dante Broscolo. «Aga noh, tänapäeval teevad naised paljusid töid, mida vanasti tegid mehed.»

Veneetsia 150 kanalil gondli juhtimise õigus on Boscolol ja vähem kui 500 mehel. Gondoljeer peab olema füüsiliselt väga heas vormis, et ta jõuaks ühe aeruga edasi sõuda üle poole tonni kaaluvat gondlit, mille sees istub üle tosina turisti. Lisaks peab ta rääkima korralikult inglise keelt, tundma Veneetsia ajalugu ja kanalisüsteemi ning mereõigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles